F.A.Q / Vanliga frågor

Här hittar du våra mest förekommande frågor. Hittar du inte svaret nedan så kan du skicka e-post med din fråga till info@upgradefilms.se

Struktur:

 • F: Vad är Upgradefilms Strukturfolie?

  S: Vår strukturfolie är en s.k. självhäftade folie med en förklistrad baksida som går att jämföra med en dekal. Folien har olika strukturer och utseende med en mycket hög realistiskt utseende både visuellt och vid beröring.

 • F: Kan man montera detta själv?

  S: Javisst kan du det. Vi arbetar med att ta fram egna GÖR-DET-SJÄLV videos som vi kommer att lägga upp på hemsidan och vår Youtube kanal. Har du montage frågor kan du alltid skicka ett mail där du beskriver vad du önskar att montera på. Kontakta oss via mail med beskrivning och gärna en bild på info@upgradefilms.se

 • F: Får man lätt luftbubblor under filmen?

  S: Vår inredningsfolie och möbelfolie har s.k airfree adhesive. Airfree adhesive är för bubbelfritt montage om man monterar på korrekt sätt. Det är små kanaler i klistret som gör att man kan trycka ut luften och få slätta och snygga montage. Får du bubblor så punkterar du dom med en nål.

 • F: Går det ta bort materialet om man skulle vilja byta i framtiden?

  S: Självklart, använd lite värme från en varmluftpistol (en hårtork kan fungera) så materialet mjukar upp lite. Du kan behöva vår limborttagning som du hittar under verktyg & tillbehör.

 • F: Om man vill ta bort strukturfolien, kan man skada underlaget då?

  S: Nej, inte om du gjort enligt våra instruktioner som medföljer i beställningen. Använd aldrig vassa, kemikalier eller slipande föremål som kan skada ytan/underlaget.

 • F: Hur hållbart är strukturfolien?

  S: Vi lämnar 10-års garanti på invändiga monteringar, garantin gäller krackeleringar eller missfärgningar.

 • F: Hur underhåller man folien?

  S: Du torkar av med ljummet vatten och trasa. 

 • F: Kan man montera inredning och möbelfolie på en trappa / golv?

  S: Vissa material kan vara lite mer hala än andra om det blir blöt eller med strumpor. För övrigt funkar det utmärkt. Beställ prover för att vara på den säkra sidan.

 • F: Tål materialet att monteras i våtrum, till exempel badrum?

  S: Alla våra produkter fungerar utmärkt att använda i våtrum om inget annat anges i produktbeskrivningen.

 • F: Kan man montera materialet utomhus?

  S: Du kan montera utomhus men vi lämnar inga garantier. Vi vet inte hur länge det ser bra ut.

 • F: Vad behöver man för verktyg?

  S: I varje beställning medföljer en skrapa, brytbladskniv, rengöringsservett och en bomullshandske för att utföra enklare montage. Men bra om man har tillgång till varmluftpistol för att kunna mjuka upp strukturfolien med, till exempel om man går runt ett hörn eller om underlaget är lite formad. Du kan behöva en primer som du stryker på med pensel runt kanter för att få bättre vidhäftning. 

 • F: Det hade varit bra om det fanns en provbit så man kunde träna på montera innan man påbörjar montage av materialet?

  S: I varje beställning ingår det ett folieark där du ska kunna testa att applicera samt skära i om det behövs. 

 • F: Innehåller farliga ämne?

  S: Nej materialet innehåller ej några farliga ämnen.

 • F: Är det lätt att hålla rent?

  S: Ja allt material är väldigt lätt att hålla rent, använd ljummet vatten och trasa. 

 • F: Är materialet brandklassat?

  S: Ja alla material håller minst brandklass B1. Vissa material är även testade på exempel branddörrar så inte branddörrens klassning upphör. Många hotell använder materialet till sina dörrar.

 • F: Vad fäster materialet på?

  S: På alla hårda och släta material exempel målade ytor, glas, kakel, träluckor, dörrar, tapeter, golv, aluminium, metall, lackerade ytor och olika plaster. På obehandlade ytor kan vår Primer Plus+ rollas/penslas på för extra bra vidhäftning.

 • F: Vad fäster inte materialet på?

  S: Ytor med låg ytenergi som exempel strukturerade fiskbensväv, porösa material, vissa behandlade ytor (ex. silikon/vax behandlade). Prova med en tejpbit av hög kvalité och tejpa på ytan du tänkt att montera vårt material på, dra och se hur motståndskraftig tejpen blir. Ytan kan behövas behandlas med vår Primer innan applicering för extra bra vidhäftning.

 • F: Vilket håll ligger materialets rikting?

  S: I varje produkt kan du se bild hur materialets riktning ligger. Vissa material ligger på bredden och andra på längden, sedan finns det material som har struktur i båda riktningar. Vi skär alltid efter materialets längd. Materialets bredd är 122cm i fullbredd. Önskar man något speciellt så kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lösning.