Fönsterfilmer

Med UpGradefilms utvalda produktutbud kan du njuta av fördelarna med fönsterfilmer i världsklass. Med solskyddsfilmer kan uppvärmning av inomhusluften reduceras avsevärt och ett behagligt inomhusklimat kan bibehållas, samtidigt som belastningen på luftkonditionering minskas med lägre energikostnader som följd. 

Vårt produktsortiment erbjuder allt från transparenta till insynsskyddade fönsterfilmer. Vi på UpGradefilms har stor erfarenhet och vi har en egen teknisk rådgivare.  

Vilken film ska du välja?

När det kommer till val av film så rekommenderar vi till privata fastigheter och kontor ett ljusinsläpp på 40% och högre.

Siffran i solfilmsnamnet ex. som Prestige 40 är då 40% ljusinsläpp. Ju högre siffra ju ljusare är den.

Vill man ha ett lite mer insynsskyddad fönsterfilm så rekommenderar vi runt 40% och vill man ha en transparent film så bör man välja en film runt 60% och högre. Exempel är butiker som exponerar varor i skyltfönster och kan inte montera en mörk film bör välja 60% och uppåt.

Monterar man fönsterfilmer på glasets insida eller utsida?

Det beror på vad ni har för fönstertyp i fastigheten samt storleken på ett enskilt glas.

I norra europa har mycket 2-glas och 3-glas isolerfönster p.g.a de kalla månaderna vilket gör att de flesta monteringar sker på glasets utsida.

UpGradefilms har 2st unika fönsterfilmer (MG44 och ER50) som man kan montera på de flesta glas invändigt även 3-glas fönster som är effektiva mot värmen. Läs mer i varje produktbeskrivning. 

Kan man få hjälp med montering?

Vi försöker att erbjuda montage inom så stora geografiska områden som möjligt. Just nu kan vi  erbjuda montage i Göteborgs och Stockholmsområdet och eventuellt sträckan däremellan Borås-Jönköping-Linköping-Nyköping. Dock kan leveranstiderna på montage vara några veckor bort. Om ni följer våra montagevideos ska det gå bra att montera själv. Annars kan ni köpa materialet här på UpGradefilms och kontakta den lokala glasmästaren eller någon annan som arbetar med fönsterfilmsmonteringar. Glöm inte köpa rätt verktyg så montagen utförs på korrekt sätt.

Gör ni kundbesök?

Nej tyvärr inte. Den information vi kunnat lämna på plats finns samma information här på Upgradefilms.se 

Men ni är välkommen till oss i Mölnlycke Företagspark på Processvägen 2B. Gäller endast bokade tider under veckodagar.